Italian Burger
INGREDIËNTEN
400 gr. gemengd gehakt | |
8 zongedroogde tomaatjes | |
1 courgette | |
een handvol rucola | |
8 basilicum blaadjes | |
4 eetlepels tapenade (van zongedroogde tomaten) | |
3 eetlepels geraspte parmezaan | |
50 gr. parmezaan schilfers | |
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten | |
4 kleine ciabatta's | |
olijfolie |
BEREIDING
- Begin met de basilicum en zongedroogde tomaten fijn te hakken. Dit meng je door het gehakt. De pijnboompitten en de geraspte parmezaan mag je ook toevoegen.
- Goed mengen en maak hier 4 even grote burgers van.
- De courgette snij je in schijfjes. Doe wat olijfolie er op. Neem een grillpan en grill de courgette aan beide zijden.
- De burgers bak je in olijfolie mooi bruin aan beide zijden.
- De ciabatta broodjes snij je open en doe hier wat tomantentapenade aan beide zijden.
- Leg rucola op het broodje en dan de burger. Hier leg je de courgette schijfjes op, nog een beetje rucala en afwerken doe je met parmezaanschilfertjes en de bovenzijde van het ciabatta broodje.
- Zorgen dat alles goed vast blijft zitten, dat kan met een prikker.
SMAKELIJK!