Ierse ribeye op de BBQ met verfrissend slaatje
INGREDIËNTEN
2 Ierse ribeye steaks | |
1/4 rode kool, fijngesnipperd | |
1 rode appel, in blokjes | |
2 etl. superfoodbessenmix (moerbessen, gojibessen, ..) | |
1 etl. balsamicosiroop | |
1 scheutje water | |
peper | |
zout |
VOOR HET GLAZUUR
1 el mosterd | |
1 el honing | |
1 el whiskey |
BEREIDING
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur en bestrijk het vlees ermee.
- Kruid de Ierse ribeye vervolgens met peper, zout en verse tijm. Laat het vlees even rusten
- Doe de fijngesnipperde rode kool in een mengkom. Voeg er de blokjes appel, de superfoodsbessenmix, de balsamicosiroop, een scheutje water en peper en zout aan toe.
- Leg de stukken ribeye met de geglazuurde kant naar beneden op de barbecue. Kruid nu ook de bovenkant met peper, zout, tijm en besmeer met het glazuur. Bak nu het vlees saignant.Verdeel het slaatje van rode kool in een kom. Haal de ribeye van de barbecue en snijd er mooie plakken van. Bestrooi met grof zout voor het serveren.
SERVEREN
Verdeel het slaatje van rode kool in een kom. Haal de ribeye van de barbecue en snijd er mooie plakken van. Bestrooi met grof zout voor het serveren.
SMAKELIJK!

Op zoek naar een nieuw avontuur? Ontdek onze vacatures!