Ga naar hoofdinhoud
Ierse ribeye op de BBQ met verfrissend slaatje

— Good food, Good mood!

Ierse ribeye op de BBQ met verfrissend slaatje

INGREDIËNTEN

2 Ierse ribeye steaks
1/4 rode kool, fijngesnipperd
1 rode appel, in blokjes
2 etl. superfoodbessenmix (moerbessen, gojibessen, ..)
1 etl. balsamicosiroop
1 scheutje water
peper
zout

VOOR HET GLAZUUR

1 el mosterd
1 el honing
1 el whiskey

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor het glazuur en bestrijk het vlees ermee.
  2. Kruid de Ierse ribeye vervolgens met peper, zout en verse tijm. Laat het vlees even rusten
  3. Doe de fijngesnipperde rode kool in een mengkom. Voeg er de blokjes appel, de superfoodsbessenmix, de balsamicosiroop, een scheutje water en peper en zout aan toe.
  4. Leg de stukken ribeye met de geglazuurde kant naar beneden op de barbecue. Kruid nu ook de bovenkant met peper, zout, tijm en besmeer met het glazuur. Bak nu het vlees saignant.Verdeel het slaatje van rode kool in een kom. Haal de ribeye van de barbecue en snijd er mooie plakken van. Bestrooi met grof zout voor het serveren.

SERVEREN

Verdeel het slaatje van rode kool in een kom. Haal de ribeye van de barbecue en snijd er mooie plakken van. Bestrooi met grof zout voor het serveren.

SMAKELIJK!

 

ANDERE RECEPTEN?

Klik hier

Op zoek naar een nieuw avontuur? Ontdek onze vacatures!


Pulled beef nacho's

Op zoek naar een heerlijk aperitiefhapje voor een avond met vrienden/familie? Dan is dit een topper!

Varkenshaasje met pepersaus

We zetten klassieke kost op de tafel. Een mals gebakken varkenshaasje krijgt gezelschap van een lekkere pepersaus.

Italian Burger

Een tikkeltje Italië op je bord.

Lekkere ovenschotel met gehakt.

Een ovenschotel met niet veel werk aan? Maak deze eens klaar!