Ga naar hoofdinhoud
Hertenkalffilet met cantharellen

— Good food, Good mood!

Hertenkalffilet met cantharellen

INGREDIËNTEN

600 gr hertenkalffilet
500 gr cantharellen
boter
2 dl room
½ dl porto
4 dl kalfsfond
2 kl peperbolletjes (1 kl groene en 1 kl roze)
zout
peper

 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180° C. Maak de cantharellen schoon en snij ze in plakjes.
  2. Schroei het vlees dicht in de boter en laat daarna 10 minuten verder garen in de oven. Achteraf laat je het vlees rusten in aluminiumfolie.
  3. Bak de cantharellen in boter. Kruid met zout en peper.
  4. Haal de paddenstoelen uit de pan en hou ze warm. Doe de peperbolletjes in de pan, schenk er de porto bij en flambeer. Blus met de kalfsfond en laat even inkoken.
  5. Voeg de room bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Roer er eventueel nog een klontje boter door.
  6. Snij nu het vlees in stukken en serveer met de cantharellen en de portosaus.

SMAKELIJK!

 


Pulled beef nacho's

Op zoek naar een heerlijk aperitiefhapje voor een avond met vrienden/familie? Dan is dit een topper!

Varkenshaasje met pepersaus

We zetten klassieke kost op de tafel. Een mals gebakken varkenshaasje krijgt gezelschap van een lekkere pepersaus.

Ierse ribeye op de BBQ met verfrissend slaatje

Heerlijk dat vlees op de BBQ!

Italian Burger

Een tikkeltje Italië op je bord.

Lekkere ovenschotel met gehakt.

Een ovenschotel met niet veel werk aan? Maak deze eens klaar!

+32 3 211 09 03