Hertenkalffilet met cantharellen
INGREDIËNTEN
600 gr hertenkalffilet | |
500 gr cantharellen | |
boter | |
2 dl room | |
½ dl porto | |
4 dl kalfsfond | |
2 kl peperbolletjes (1 kl groene en 1 kl roze) | |
zout | |
peper |
BEREIDING
- Verwarm de oven op 180° C. Maak de cantharellen schoon en snij ze in plakjes.
- Schroei het vlees dicht in de boter en laat daarna 10 minuten verder garen in de oven. Achteraf laat je het vlees rusten in aluminiumfolie.
- Bak de cantharellen in boter. Kruid met zout en peper.
- Haal de paddenstoelen uit de pan en hou ze warm. Doe de peperbolletjes in de pan, schenk er de porto bij en flambeer. Blus met de kalfsfond en laat even inkoken.
- Voeg de room bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Roer er eventueel nog een klontje boter door.
- Snij nu het vlees in stukken en serveer met de cantharellen en de portosaus.
SMAKELIJK!