Ga naar hoofdinhoud
Vlees in de diepvries bewaren? Lees hier hoe je dit best doet.

— All about Food

Vlees in de diepvries bewaren? Lees hier hoe je dit best doet.

Vet

Hoe meer vet – hoe minder lang je het vlees kan bewaren. Gehakt bijvoorbeeld kan je max. 6 maanden bewaren. Mager vlees, zoals een kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Laat je iets toch langer in de diepvries liggen? Dan zal je vlees wat anders gaan smaken.

Vers

Zo snel mogelijk je vlees invriezen is de boodschap! Hoe verser je vlees, hoe langer je het zal kunnen bewaren.

Luchtvrij

Het beste is dat je je vlees vacuüm invriest of dat je het verpakt in een folie. Zo weinig mogelijk zuurstof mee invriezen dus.

IJs

Een klein ijslaagje rond je vlees kan ook helpen. Vries het vlees kort in en spoel het dan even.

Temperatuur

Op welke temperatuur staat je diepvriezer? Hij moet kouder zijn dan -18°C. Vries je in bij -20°C tot -22°C dan verhoog je de houdbaarheid.

 

 


Hou jij ook van een gebraad dat alle tijd heeft gekregen om te garen in de oven?

Met deze tips maak je je favoriete gebraad zo lekker klaar dat het vlees smelt op je tong.

+32 3 211 09 03