Vlees in de diepvries bewaren? Lees hier hoe je dit best doet.
Vet
Hoe meer vet – hoe minder lang je het vlees kan bewaren. Gehakt bijvoorbeeld kan je max. 6 maanden bewaren. Mager vlees, zoals een kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Laat je iets toch langer in de diepvries liggen? Dan zal je vlees wat anders gaan smaken.
Vers
Zo snel mogelijk je vlees invriezen is de boodschap! Hoe verser je vlees, hoe langer je het zal kunnen bewaren.
Luchtvrij
Het beste is dat je je vlees vacuüm invriest of dat je het verpakt in een folie. Zo weinig mogelijk zuurstof mee invriezen dus.
IJs
Een klein ijslaagje rond je vlees kan ook helpen. Vries het vlees kort in en spoel het dan even.
Temperatuur
Op welke temperatuur staat je diepvriezer? Hij moet kouder zijn dan -18°C. Vries je in bij -20°C tot -22°C dan verhoog je de houdbaarheid.