Ga naar hoofdinhoud
Hou jij ook van een gebraad dat alle tijd heeft gekregen om te garen in de oven?

— All about Food

Hou jij ook van een gebraad dat alle tijd heeft gekregen om te garen in de oven?

Houd je van gebraad dat in de oven wordt klaargemaakt? Met deze technieken kan je jouw favoriete gebraad bereiden.

Vlees braden in de oven: welk soort vlees is geschikt? Jouw oven gebruikt stralingswarmte om te braden. Omdat er geen directe warmteoverdracht is, kan de binnenste kern goed koken zonder de buitenste korst te hard te maken. Daarom is braden ideaal voor grotere stukken vlees zoals rosbief, geroosterd varkensvlees of kalfsvlees.


Vlees perfect braden?

  • Vlees tijdig uit de koelkast halen. Droogdeppen en kruiden doe je pas kort voor je het vlees gaat braden. Zout neemt namelijk vocht weg uit het vlees.
  • Bak eerst je vlees in de braadpan zodat er een korst op is. Dit wordt meestal sappiger bevonden & zorgt voor een betere smaak.
  • Zorg dat je bakvorm past bij de grootte van het vlees. Vooral in een hete oven zal het vet rond het vlees gaan roken, wat een onaangenaam aroma afgeeft. Voeg een beetje verse boter toe voordat je het vlees in de oven legt of er wat gehakte groenten omheen doet. Ze gaan vetverbranding tegen en geven extra smaak aan de jus.
  • Het is belangrijk om regelmatig kooksap te schenken, vooral bij hoge temperaturen. Het zal de kooksnelheid iets vertragen en voorkomen dat de korst te hard wordt. Sommige slagers voegen een stukje vet toe aan rosbief om het aan elkaar te binden.
  • Ook braden is geen exacte wetenschap. De diameter van het vlees varieert, en niet elke oven heeft dezelfde temperatuur. De kernthermometer is hiervoor een handig hulpmiddel.

Vlees in de diepvries bewaren? Lees hier hoe je dit best doet.

En volle diepvries is handig, maar opgelet. Niet alles kan je even lang bewaren.

+32 3 211 09 03