Ga naar hoofdinhoud
Maak kennis met Nurse of the Year!

Maak kennis met Nurse of the Year!

Het harde werk van onze zorg- en verpleegkundigen in de spotlight zetten, dat is het doel van de jaarlijkse verkiezing van Nurse of the Year. Tijdens deze wedstrijd gaan we op zoek naar uitblinkers in drie zorgcategorieën: verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams.

 

 

WINNAARS NURSE OF THE YEAR '21

 

 

Mieke Van De Pontseele (36) uit Deftinge werkt al meer dan veertien jaar als verpleegkundige op de dienst Cardiologie en Pneumologie in het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem.

De jury over Mieke: Mieke is gepassioneerd door haar werk en zelfs op vrije dagen schiet ze te hulp. Bovendien ze vindt het welzijn van het personeel en haar collega’s erg belangrijk. Teamwerk is voor Mieke heel erg belangrijk, toen ze hoorde dat ze in de running was voor ‘Nurse Of The Year’, wilde ze prompt het hele team nomineren. Dat siert haar enorm.”

   

 

Sabine werkt als zorgkundige in het OLV ziekenhuis in Aalst op de dienst cardiologie.

De jury over Sabine: “Sabine is een heel bekwame zorgkundige die haar job vol passie uitvoert. De patiënt komt voor Sabine op de 1ste plaats en krijgt de volle aandacht. Sabine maakt elke dag het verschil en dat zit vaak in kleine dingen. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en toekomstige collega’s. Ze is een meerwaarde voor het team en levert een waardevolle bijdrage. Ze straalt maturiteit en rust uit en heeft veel oog voor de veiligheid en het algemeen welzijn van de patiënt. Ze is een inspirerend voorbeeld voor vele anderen!”

 

 

 

Het zorgteam Orelia Ten Berge werkt in het woonzorgcentrum Ten Berge in Sint-Niklaas.

De jury over Orelia Ten Berge: "Het zorgteam Ten Berge is een complementair team waarbij gepersonaliseerde zorgverlening op de eerste plaats komt. Handvaten hierbij zijn directe communicatie, authenticiteit, eigen inbreng, multidisciplinariteit en respect naar en voor elkaar."

 

 

 

 

WAT KRIJGEN DE WINNAARS?

Het doel van Nurse of the Year is in de eerste plaats om alle zorgverleners de aandacht en waardering te bezorgen die ze meer dan ooit verdienen. Voor hen rollen we letterlijk en figuurlijk de rode loper uit!

Wie uiteindelijk bekroond zal worden met de titel van Nurse of the Year, wordt dan ook één jaar lang dé ambassadeur van de zorgsector.

Naast een officiële Nurse of the Year-titel en -trofee, ontvangen de winnaars ook een mooi prijzenpakket. Omdat we veel belang hechten aan het welzijn en de ontwikkeling van onze zorghelden, investeren we onder andere in een welverdiende wellnessvakantie en in een onvergetelijk teamevent.

Nurse of the Year is een initiatief van Care Talents, dat onderdeel is van de HR-expert House of Talents. Aarzel niet om ons wedstrijdreglement te bekijken.

Lees hier het wedstrijdreglement

VERKIEZING IN DRIE FASES

NOMINATIEFASE

Tijdens de nominatiefase kunnen verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams genomineerd worden door vrienden, familie, collega’s of patiënten. Genomineerden ontvangen een mail met de melding van hun nominatie en moeten hun eigen deelname accepteren.

STEMFASE

Daarna volgt de stemfase. Tijdens deze fase moeten de genomineerden elk via hun eigen netwerk zo veel mogelijk stemmen verzamelen. Iedereen kan via onze website op zijn of haar favoriete verpleegkundige, zorgkundige en/of zorgteam stemmen!

WINNAARSFASE

De top 8 (2 per ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en andere) van elke categorie (verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams) stoten door naar de winnaarsfase. Zij worden uitgenodigd op een testdag waar ze door een vakjury beoordeeld zullen worden op hun verpleegtechnische vaardigheden & team skills. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een spetterende awardshow!

 

DIT WAS DE AWARDSHOW VAN NURSE OF THE YEAR -'20'21

 

THANK YOU!

Wat een avond... We zijn zo trots dat we de zorg, voor het eerst na twee bijzonder pittige jaren, hun welverdiende moment of fame konden bezorgen met een spetterende awardshow en afterparty!

Bekijk hier alle foto's

MEER WETEN OVER NURSE OF THE YEAR?

Naar de officiƫle website!

+32 56 245 644