Ga naar hoofdinhoud
World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

— House of Talents

World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

UTRECHT – PER 31 JANUARI 2023 VALT FINANCIËLE DIENSTVERLENER PRAGMATICS ONDER DE PARAPLU VAN DE INTERNATIONALE HR GROEP WORLD OF TALENTS (HOLDING BOVEN HOUSE OF TALENTS IN BELGIË EN THE HUMAN NETWORK IN NEDERLAND). CEO STEVE ROUSSEAU: “DEZE STAP SLUIT AAN BIJ ONZE AMBITIE OM EEN PAN-EUROPEES HR NETWERK TE ZIJN IN KNELPUNTBEROEPEN. WE VOEGEN HIERMEE NAMELIJK EEN COMPLEMENTAIRE TAK TOE
MET CIRCA 150 HOOGOPGELEIDE FINANCIALS IN LIMBURG EN NOORD-BRABANT.”

Ralph Vanwersch en Roger Willems, Managing Partners bij Pragmatics, zijn ook uit op groei: “Deze samenwerking draagt bij aan onze ambitie om onze dienstverlening uit te breiden richting het noorden van Nederland én België.”

Stabiele en bestendige basis in financiële dienstverlening

Pragmatics biedt sinds 2010 kwalitatieve dienstverlening in Finance & Control via hun vestigingen in Eindhoven en Maastricht. Het is de 24e BV die wordt toegevoegd aan de vanuit Utrecht opererende organisatie The Human Network, waar inmiddels al 750 professionals werken.

Pragmatics zal als autonoom opererende organisatie haar sterke merk, identiteit en de huidige Managing Partners blijven behouden. Roger: “De afgelopen jaren hebben we een stabiele en bestendige basis neergezet. Nu zijn we klaar om samen het land in te gaan.”

100% DNA-match door mens-centrale aanpak

Moederbedrijf World of Talents – een gespecialiseerde internationale HR-groep in knelpuntberoepen met 2500 medewerkers – nam op 1 oktober 2021 The Human Network over. CEO van World of Talents Steve Rousseau: “We gaan in onze buy-and-build-strategie enkel voor een 100% DNA-match en kiezen voor bedrijven die een ware versterking zijn. Pragmatics is echt een aanvulling op het aanbod van The Human Network in Nederland en van Financial Talents in België en daarmee ook op onze internationale portefeuille.”

Esther Scheffener, CEO van The Human Network : “We voelden direct een klik op het gebied van ondernemerschap, onze betrokkenheid en de trots die we voelen voor onze organisaties. Maar de match zit bovenal in het feit dat we de consultants en experts altijd centraal zetten.” Ralph en Roger: “Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We geven dan ook veel persoonlijke aandacht en leveren maatwerk in onze coachingcyclus en de keuze in opdrachten, om mensen te binden en te blijven boeien. Dit blijft de basis van onze organisatie.”

Samenwerken om sneller te kunnen groeien

In plaats van organische groei koos Pragmatics voor de samenwerking met The Human Network - en daarmee ook World of Talents, die een ingang geeft in België. Ralph: “Wij zien deze samenwerking als een snelle verbreding van de potentie van Pragmatics. Door de grotere slagkracht kunnen we handiger, slimmer en groter werken én landelijke dekking bieden.”

Esther voegt toe: “Door vanuit The Human Network nu ook financiële dienstverlening te bieden, gaan we het verschil maken in de arbeids- en klantenmarkt in Nederland. We delen hierbij met z’n allen de drive om groter, sterker en succesvoller te worden.”

Best practices delen en elkaars kwaliteiten benutten

Beide organisaties investeren veel in hun medewerkers, met bijvoorbeeld opleidingen via The Human Network Academy en de Pragmatics Business College. Zij kiezen ervoor om hun best practices te delen om nóg beter te kunnen optimaliseren in het belang van hun medewerkers.

Esther: “We geloven erg in samenwerken en elkaars kwaliteiten benutten.” Roger: Ik verwacht een hele mooie, leuke en informele samenwerking waarbij we onze kennis en ervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling, het midlance-model, recruitment en reporting delen. Samen kunnen we onze groeiambities waarmaken.”


The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

Utrecht – HR-organisatie The Human Network uit Utrecht, onderdeel van World of Talents, neemt per 6 maart 2023 onderwijskundige dienstverlener EMC Performance over. CEO Esther Scheffener: “TriamFloat is de marktleider in onderwijskundige dienstverlening en al sinds de oprichting onderdeel van The Human Network. Met de overname van EMC Performance worden we samen de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland. Hiermee komt de droom om wereldberoemd in Nederland te worden steeds meer dichterbij.”

Staffing 100 Europe 2022

Dit jaar is Steve vermeld in de staffing 100 Europe 2022.

House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

House of Talents, de Belgische tak van de internationale HR-groep World of Talents, heeft de HR-zorgspecialist Human Supports Medical overgenomen.

House of Talents versterkt marktpositie door overname van Special Force Services

Het bedrijf Special Force Services (SFS) werd recent overgenomen door de internationale HR-groep House of Talents.

Bedrijvencontactdagen

Op 27 & 28 april vonden de Bedrijvencontactdagen plaats. Een tweedaags netwerkevent waarbij we samenkomen met professionals om businessopportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren! House of Talents was massaal aanwezig, bekijk hier onze aftermovie.

DAMESBASKETBALCLUB HOUSE OF TALENTS SPURS HAALT GROTE NAAM BINNEN ALS NIEUWE COACH.

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

Founder en CEO Steve Rousseau over het succesparcours van House of Talents: “Te snel groeien is een luxeprobleem”

Op school was Steve Rousseau naar eigen zeggen een heel slechte student en kreeg hij het etiket ‘ADHD’ opgeplakt. Maar de West-Vlaming baande zich al ondernemend een weg door het leven en zette de non-believers op die manier een neus: zijn in 2008 opgerichte HR-platform House of Talents is een succesverhaal, waar zijn recente voorzitterschap van ’s lands grootste basketbalclub een niet-ondernemend uitroepteken achter vormt.

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

Het huis: Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomde Conner Rousseau tijdens de zomer van 2021 in Het Huis en een bezoek van Steve Rousseau mocht daarbij niet ontbreken. Vol lof spreekt Conner over zijn bewondering voor het ondernemerschap van zijn broer.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.

+32 56 239 530