Ga naar hoofdinhoud
The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

— House of Talents

The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

Utrecht – HR-organisatie The Human Network uit Utrecht, onderdeel van World of Talents, neemt per 6 maart 2023 onderwijskundige dienstverlener EMC Performance over. CEO Esther Scheffener: “TriamFloat is de marktleider in onderwijskundige dienstverlening en al sinds de oprichting onderdeel van The Human Network. Met de overname van EMC Performance worden we samen de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland. Hiermee komt de droom om wereldberoemd in Nederland te worden steeds meer dichterbij.”

Paul Aartsen, algemeen directeur EMC Performance: “De vraag naar onderwijskundige dienstverlening blijft toenemen. Uiteraard willen we aan deze vraag blijven voldoen. De keuze voor The Human Network is dan ook een hele bewuste. Het is dé plek voor hoogopgeleide top interim experts. Bij de 24 gespecialiseerde bedrijven die onder de vleugels van The Human Network vallen, werken dagelijks meer dan 900 interim experts bij de top 500 opdrachtgevers van Nederland. De visie, de mensen, de passie, de expertise en de ondernemersmentaliteit passen goed bij ons. EMC Performance behoudt haar naam maar gaat - samen met TriamFloat - onder de vleugels van The Human Network verder. Zo kunnen we samen verder groeien en onze experts en opdrachtgevers nog meer expertise en maatwerk bieden. Op deze manier blijven we voorop lopen in de markt als het gaat om onze expertise en passie voor Learning & Development.”

Grootste onderwijskundige dienstverlener

Esther: “We zijn ontzettend trots dat we Paul en alle medewerkers van EMC Performance mogen verwelkomen bij The Human Network. EMC Performance en TriamFloat maken zich sterk voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. We helpen organisaties hun doelstellingen te realiseren door de performance van managers en medewerkers te ontwikkelen. EMC Performance is specialist op het gebied van werkplekleren, en evaluatie en effectmeting, en is hiermee complementair aan TriamFloat. De kennis van de onderwijskundigen van beide bedrijven is van zeer hoog niveau. Ook wat betreft de passie voor het vak hebben we een 100% DNA-match. Door onze krachten te bundelen, kunnen we ons positioneren als de enige, grootste en meest deskundige onderwijskundige marktleider van Nederland.”

Mens-centrale aanpak zorgt voor 100% DNA-match

The Human Network is de Nederlandse tak van World of Talents, een gespecialiseerde internationale HR-groep met 3000+ medewerkers en een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro. Als marktleider in attractieve HR-niches focust het strikt op knelpuntberoepen en talent management. Steve Rousseau, CEO van World of Talents: “Met onze buy-and-build-strategie gaan we alleen voor een 100% DNA-match en kiezen we voor bedrijven die een ware versterking zijn én die de mens, de medewerker, centraal zetten. EMC Performance is een prachtige complementaire aanvulling op TriamFloat en The Human Network en daarmee ook op onze portefeuille.”

Aantrekkelijke werkgever voor L&D experts

Esther: “Door de overname zijn we nu een nog aantrekkelijkere werkgever voor talentvolle onderwijskundigen. Daarbij biedt ons midlance model - het meest eerlijke én transparante beloningssysteem - een grote bijdrage aan de tevredenheid en verbondenheid van onze experts. Zij kunnen zich binnen onze organisatie nog verder professionaliseren, bijvoorbeeld door deel te nemen aan themagroepen en via onze The Human Network Academy. Ook kunnen zij best practices gaan delen en elkaars kwaliteiten versterken én benutten.”


Paul: “Bij EMC Performance staat - net als bij The Human Netwerk en TriamFloat - het welzijn en het ontwikkelen van onze medewerkers op nummer 1. Dit leidt tot een hoge kwaliteit van onze dienstverlening en een hoge klanttevredenheid. Door samen te werken hebben onze experts nóg meer keuze in de opdrachten die ze kunnen doen. TriamFloat weet naast zeer ervaren onderwijskundigen ook jong talent al aan zich te binden met ‘de TriamFloat Consultancy Experience’ (TFCE). Door samen te werken creëren we een nog betere match tussen klantvraag en expertkennis, daarom heb ik er alle vertrouwen in dat we onze groeiambities samen gaan waarmaken.”


World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

UTRECHT – PER 31 JANUARI 2023 VALT FINANCIËLE DIENSTVERLENER PRAGMATICS ONDER DE PARAPLU VAN DE INTERNATIONALE HR GROEP WORLD OF TALENTS (HOLDING BOVEN HOUSE OF TALENTS IN BELGIË EN THE HUMAN NETWORK IN NEDERLAND). CEO STEVE ROUSSEAU: “DEZE STAP SLUIT AAN BIJ ONZE AMBITIE OM EEN PAN-EUROPEES HR NETWERK TE ZIJN IN KNELPUNTBEROEPEN. WE VOEGEN HIERMEE NAMELIJK EEN COMPLEMENTAIRE TAK TOE MET CIRCA 150 HOOGOPGELEIDE FINANCIALS IN LIMBURG EN NOORD-BRABANT.”

Staffing 100 Europe 2022

Dit jaar is Steve vermeld in de staffing 100 Europe 2022.

House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

House of Talents, de Belgische tak van de internationale HR-groep World of Talents, heeft de HR-zorgspecialist Human Supports Medical overgenomen.

House of Talents versterkt marktpositie door overname van Special Force Services

Het bedrijf Special Force Services (SFS) werd recent overgenomen door de internationale HR-groep House of Talents.

Bedrijvencontactdagen

Op 27 & 28 april vonden de Bedrijvencontactdagen plaats. Een tweedaags netwerkevent waarbij we samenkomen met professionals om businessopportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren! House of Talents was massaal aanwezig, bekijk hier onze aftermovie.

DAMESBASKETBALCLUB HOUSE OF TALENTS SPURS HAALT GROTE NAAM BINNEN ALS NIEUWE COACH.

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

Founder en CEO Steve Rousseau over het succesparcours van House of Talents: “Te snel groeien is een luxeprobleem”

Op school was Steve Rousseau naar eigen zeggen een heel slechte student en kreeg hij het etiket ‘ADHD’ opgeplakt. Maar de West-Vlaming baande zich al ondernemend een weg door het leven en zette de non-believers op die manier een neus: zijn in 2008 opgerichte HR-platform House of Talents is een succesverhaal, waar zijn recente voorzitterschap van ’s lands grootste basketbalclub een niet-ondernemend uitroepteken achter vormt.

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

Het huis: Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomde Conner Rousseau tijdens de zomer van 2021 in Het Huis en een bezoek van Steve Rousseau mocht daarbij niet ontbreken. Vol lof spreekt Conner over zijn bewondering voor het ondernemerschap van zijn broer.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.

+32 56 239 530