Ga naar hoofdinhoud
Out of Office met Steve Rousseau

— House of Talents

Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Hoe zag uw vakantie er dit jaar uit?

Iedereen heeft (helaas) in de pers kunnen volgen dat ik deze zomer in het huwelijksbootje gestapt ben in Zuid-Frankrijk. Drie dagen omringd met een 60-tal vrienden en familie die allen een belangrijke rol in ons leven gespeeld hebben. Volledig volgens de daar geldende covidregels, in onze eigen bubbel en alles in open lucht. We hadden trouwens ook oog voor onze lokale economie. Zo waren alle leveranciers plaatselijke spelers uit Vlaanderen die we hebben laten overkomen en die we zo een hart onder de riem gestoken hebben in deze heftige periode.

Wat verwacht u van een ideale vakantiedag?

Niet dat ik plannen heb om ieder jaar opnieuw te huwen maar dit jaar kwam een ideale vakantiedag heel dichtbij. Een combinatie van familie en vrienden, sporten en wat rusten, eten en wat drinken (ik ben nogal een wijnfreak) maken het af.

Checkt u mails tijdens uw verlof?

Zoals mijn vrouw zegt is mijn iPhone vergroeid met mijn hand, maar ik merk dat ik tijdens de vakantie mijn gsm toch gemakkelijker opzij leg. Toch kan ik het niet laten om meermaals per dag naar nieuws te speuren. Anderzijds, alle bedrijven bij House of Talents hebben hun eigen general manager met de nodige mandaten en ruimte om te ondernemen en daarboven ook nog eens directiecomité. Dit zorgt ervoor dat mijn afwezigheid geen enkele operationele impact heeft en dat onze collega’s en bij uitbreiding de bedrijven ook tijdens de zomer op volle toeren blijven draaien.

Wat is uw absolute favoriete bestemming?

Ik hou enorm van de zee. Een cruise van enkele maanden met een ijsbreker naar de Zuidpool moet mega zijn. Weinig comfort, de natuur in om al haar facetten te kunnen beleven, dat lijkt me wel wat. Drie maanden weg van de wereld, geen wifi of 4G. Mega confronterend maar hier kom je mijn inziens herboren van terug.

Heb je favoriete plaatsen dicht bij huis?

Ik ben van ‘t zeetje en heb tot mijn 17de in Nieuwpoort gewoond. Elk vrij weekend trekken we naar de kust. Zodra het weer het toelaat ben ik op zee, gaan vissen, met vrienden natuurlijk. Mijn ideale recept om te relaxen en daarna natuurlijk de Bourgondiër in mij tevreden stellen in de vele leuke cafés en resto’s.

Wat is uw ultieme guilty pleasure?

Ik kan niet onmiddellijk iets bedenken. Als ik iets wil, ga ik er ook voor. Ook al is dat een stiekem bezoekje aan een frietkot tijdens één van mijn vele regimemomenten.

Welk boek trok deze zomer uw bijzondere aandacht?

Deze zomer heb ik niet echt de tijd gehad om boeken te lezen. De zomer staat voor mij synoniem met actie. Boeken lees ik meer de rest van het jaar, bij voorkeur aan de open haard met een lekker wijntje. Ik denk dat mijn laatste boek was: “De monnik die zijn Ferrari verkocht” van R.S. Sharma. Het doet je toch even stilstaan bij de wedloop van ons leven. Een aanrader.

Wie zou je wel eens toevallig willen ontmoeten tijdens het verlof?

Ik ben aan het twijfelen. Michael Jordan liefst. Recent heb ik de Netflix docu ‘Last dance’ bekeken en dat  doet me er opnieuw aan herinneren dat nummer 23 de NBA een nieuwe dimensie heeft gegeven. Hoe leuk zou het niet zijn om eerst met hem een potje te basketten en daarna samen een sigaar te roken? Of dan toch Sean Connery? Topacteur en absolute definitie van charisma.

Tot slot: heb je een goede raad voor de politiek?

Hervorm het volledige kiessysteem. Welk bedrijf zou overleven met een dergelijke overhead? Welk bedrijf zou overleven indien de verschillende afdelingen tegengestelde doelen hebben maar toch moeten samenwerken? Welk bedrijf overleeft bij gebrek aan leadership, daadkracht en lange termijn visie? We moeten niet flauw doen, de manier waarop corona werd aangepakt heeft alle pijnpunten van ons land nog eens extra blootgelegd. Beschamend. De regering wordt mathematisch samengesteld, principes en idealen shiften van links naar rechts en terug. Nu zal het (waarschijnlijk) nog nipt lukken, in 24 helemaal niet meer. We hebben nood aan een ‘democratisch dictatuur‘ waarbij enkele democratische partijen met gelijkaardige visie een meerderheid halen, neuzen in de zelfde richting en vooruit gaan. De economie boosten en ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt en een comfortabel leven kan uitbouwen. Hulpbehoevenden uit de miserie helpen en ondernemers stimuleren. Een transparant belastingsysteem  waar iedereen bijdraagt en waarvan niet om de haverklap de spelregels wijzigen. De problemen benoemen en aanpakken, ze niet voor vele jaren onder de mat vegen en laten rotten, tot het te laat is. Niemand kan kiezen waar zijn wiegje staat maar wij hebben de luxe om in een welvarend democratisch land te leven. Ik reken op die beleidsmensen dat onze kinderen en kleinkinderen dit ook zo zullen kunnen ervaren.


15 jaar House of Talents: dit was The Hottest Show!

2008, een jaar dat de start van House of Talents kenmerkt, een succesverhaal waar al onze talenten, al onze warriors deel van uitmaken. 15 jaar waarin we keihard hebben geknokt om te staan waar we op vandaag staan. Van een glimlach van trotsheid tot een vlaag van stress … Op 22 april organiseerde onze CEO, Steve Rousseau, The Hottest Show met Niels Destadsbader als host om met z’n allen terug te blikken op dit fantastische verhaal en samen nieuwe herinneringen te maken voor de komende 15 jaar.

5 redenen waarom je als freelancer bij House of Talents zou werken

Het aantal freelancers op de arbeidsmarkt gaat de laatste jaren door het dak. Steeds meer bedrijven hebben een toenemende vraag naar tijdelijke projecten waar specialisatie en flexibiliteit centraal staan. Er is nood aan expertise en mensen, maar slechts voor een beperkte tijd. Een freelance statuut biedt hier voor velen de ideale oplossing!

The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

Utrecht – HR-organisatie The Human Network uit Utrecht, onderdeel van World of Talents, neemt per 6 maart 2023 onderwijskundige dienstverlener EMC Performance over. CEO Esther Scheffener: “TriamFloat is de marktleider in onderwijskundige dienstverlening en al sinds de oprichting onderdeel van The Human Network. Met de overname van EMC Performance worden we samen de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland. Hiermee komt de droom om wereldberoemd in Nederland te worden steeds meer dichterbij.”

World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

UTRECHT – PER 31 JANUARI 2023 VALT FINANCIËLE DIENSTVERLENER PRAGMATICS ONDER DE PARAPLU VAN DE INTERNATIONALE HR GROEP WORLD OF TALENTS (HOLDING BOVEN HOUSE OF TALENTS IN BELGIË EN THE HUMAN NETWORK IN NEDERLAND). CEO STEVE ROUSSEAU: “DEZE STAP SLUIT AAN BIJ ONZE AMBITIE OM EEN PAN-EUROPEES HR NETWERK TE ZIJN IN KNELPUNTBEROEPEN. WE VOEGEN HIERMEE NAMELIJK EEN COMPLEMENTAIRE TAK TOE MET CIRCA 150 HOOGOPGELEIDE FINANCIALS IN LIMBURG EN NOORD-BRABANT.”

Staffing 100 Europe 2022

Dit jaar is Steve vermeld in de staffing 100 Europe 2022.

House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

House of Talents, de Belgische tak van de internationale HR-groep World of Talents, heeft de HR-zorgspecialist Human Supports Medical overgenomen.

House of Talents versterkt marktpositie door overname van Special Force Services

Het bedrijf Special Force Services (SFS) werd recent overgenomen door de internationale HR-groep House of Talents.

Bedrijvencontactdagen

Op 27 & 28 april vonden de Bedrijvencontactdagen plaats. Een tweedaags netwerkevent waarbij we samenkomen met professionals om businessopportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren! House of Talents was massaal aanwezig, bekijk hier onze aftermovie.

DAMESBASKETBALCLUB HOUSE OF TALENTS SPURS HAALT GROTE NAAM BINNEN ALS NIEUWE COACH.

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

Founder en CEO Steve Rousseau over het succesparcours van House of Talents: “Te snel groeien is een luxeprobleem”

Op school was Steve Rousseau naar eigen zeggen een heel slechte student en kreeg hij het etiket ‘ADHD’ opgeplakt. Maar de West-Vlaming baande zich al ondernemend een weg door het leven en zette de non-believers op die manier een neus: zijn in 2008 opgerichte HR-platform House of Talents is een succesverhaal, waar zijn recente voorzitterschap van ’s lands grootste basketbalclub een niet-ondernemend uitroepteken achter vormt.

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

Het huis: Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomde Conner Rousseau tijdens de zomer van 2021 in Het Huis en een bezoek van Steve Rousseau mocht daarbij niet ontbreken. Vol lof spreekt Conner over zijn bewondering voor het ondernemerschap van zijn broer.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.

+32 56 239 530