Ga naar hoofdinhoud
Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

— House of Talents

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

“In de postcorona-wereld zal talent meer dan ooit het verschil maken”

Steve Rousseau

REKRUTERING OP MAAT

Talent en externe expertise zullen de komende jaren het verschil maken. Als specialist in knelpuntprofielen hebben we de vinger aan de pols en een moeilijke periode biedt ook kansen. Meer dan ooit geloven we in de kracht van onze tien Talents en zetten we in op cross-selling. Heel wat klanten doen een beroep op ons in één divisie, maar we dekken heel wat van de arbeidsmarkt en zien hier zeker een kruisbestuiving in.
Onze medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten in hun niche. Stel dat we een technieker leveren aan een industrieel bedrijf met Technical Talents, dan kunnen we ook perfect de HR-vacature op de personeelsdienst invullen met HR Talents of de sales-vacature met Sales Talents. Zo behoudt de klant één contactpersoon en kan er een beroep gedaan worden op een vertrouwde partner. Ik ben er alvast van overtuigd dat een onderneming met de juiste talenten aan boord, snel weer op het groeipad kan komen. Dat brengen we trouwens binnen onze eigen onderneming ook in de praktijk.

“Haal het juiste talent in huis en focus op uw corebusiness, groei verzekerd!”

Steve Rousseau

VAST, TIJDELIJK OF OP PROJECTBASIS

Bij House of Talents zijn we van alle markten thuis en spelen we naadloos in op de noden van de arbeidsmarkt. Wij denken en evolueren mee met onze klanten. Vast, tijdelijk of op projectbasis? Het kan allemaal. Zo werken we bij Care Talents naast projectstaffing ook met uitzendcontracten. Projectstaffing voor langere duur is onze corebusiness, maar heeft de klant andere noden, dan gaan we daar graag in mee. Met onze expertise en ervaring zorgen we voor een kwalitatieve invulling van vacatures, en dat op een persoonlijke en betrokken manier. Wij staan tussen onze klanten die weten dat ze op ons kunnen rekenen en dat we hun business door en door kennen. Dat schept vertrouwen en zorgt voor langdurige en diepgaande relaties.

ZET IN OP TALENT

Investeren in talent loont, zo luidt onze overkoepelende boodschap. “Never waste a good crisis.” Haal het juiste talent in huis en focus op uw corebusiness, groei verzekerd!


Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.