Ga naar hoofdinhoud
Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

— House of Talents

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.

House of Talents, opgericht in 2008 door Steve Rousseau, is een snel groeiend platform in de HR- sector, actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is actief in detachering, interim en werving & selectie diensten voor c.1.400 KMO’s en bedrijven. House of Talents differentieert zichzelf van de concurrentie door een strikte focus op knelpuntberoepen, waarvoor de vraag structureel hoog en stijgende is. Het platform telt 12 verschillende business units, gespecialiseerd in 11 verschillende knelpuntberoepen, zoals verpleegkundige, ingenieurs, slagers enz. In 2018 heeft de groep een omzet van EUR 100 miljoen gerealiseerd.

De instap van Baltisse past in het kader van de weldoordachte en ambitieuze groeiplannen van House of Talents, waar de focus ligt op organische groei in combinatie met overnames in binnen en buitenland. Verder wordt er sterk ingezet op het automatiseren van het ‘matchmaking’ proces. ”Voortdurend investeren in mensen, onze kwalitatieve aanpak en innovatief ondernemerschap staan centraal in onze groeistrategie,” zegt Steve Rousseau, CEO van House of Talents. ”Met een focus op kwaliteit en expertise maken onze Talent Consultants het verschil op het terrein”. 

In de zoektocht naar een partner was het voor Steve Rousseau uitermate belangrijk dat er sprake was van een sterke economische en culturele fit. CEO Steve Rousseau verduidelijkt: “Om ook onze toekomstige ambities te realiseren was er nood aan een nieuwe partner . Belangrijk in onze keuze voor Baltisse is dat onze eigenheid, aanpak en waarden van House of Talents bewaard blijven. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat de gedrevenheid en de expertise van het Baltisse team ons zal ondersteunen in de realisatie van onze ambitieuze groeiplannen. Door onze voortdurende groei verruimen wij onze pool van experten in niche segmenten, en dit breder aanbod van arbeidskrachten is voor onze partners van cruciaal belang en stelt hen in staat verder te groeien.”

Jan Camerlynck en Carlo Daelemans van Sofindev: “De voorbije twee jaar is het ontzettend hard gegaan. Samen met Steve Rousseau en het management van House of Talents zijn wij erin geslaagd om een geweldige dynamiek te creëren en uitzonderlijke groei te realiseren. Over deze periode is de omzet meer dan verdrievoudigd tot 100 miljoen euro en de bruto-bedrijfswinst meer dan verviervoudigd. Deze groei werd gerealiseerd dankzij een combinatie van organische groei en vier gerichte overnames (Arcq, Chaintec Group, Value Builders en Mides). Vandaag is de groep dé onbetwiste marktleider in het projectmatig uitzenden van knelpuntprofielen in België en heeft zij ook de eerste stappen gezet buiten België, met activiteiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Wij zijn zeer gelukkig en fier dat we de doelstellingen ruim overschreden hebben die we onszelf hadden gesteld, toen we eind 2016 een partnership sloten met Steve Rousseau. De vele verwezenlijkingen zijn uiteraard te danken aan het voltallig bekwaam en gepassioneerd team. Wij danken hen van harte voor hun betrokkenheid, het geleverde werk en hun talent.”

Filip Balcaen van Baltisse over deze transactie: “ De Belgische arbeidsmarkt is in transformatie en kent een structureel tekort aan  geschoold personeel, iets wat menig bedrijfsleider dagelijks ondervindt. Wij zijn verheugd samen met het team van House of Talents te werken aan deze noden en het volgende hoofdstuk voor de onderneming mee te kunnen schrijven. Steve Rousseau heeft afgelopen 10 jaar samen met zijn team een unieke onderneming uitgebouwd en een indrukwekkend parcours afgelegd. Wij zullen ons netwerk en expertise optimaal benutten om het team te ondersteunen zodat klanten steeds kunnen terugvallen op de impactvolle en unieke kwaliteitsservice die House of Talents aanbiedt”. 

De transactie werd begeleid door ARGO Law, Deloitte en Nielen Schuman voor House of Talents en door Stibbe, PWC en EY voor Baltisse. Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.  


The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

Utrecht – HR-organisatie The Human Network uit Utrecht, onderdeel van World of Talents, neemt per 6 maart 2023 onderwijskundige dienstverlener EMC Performance over. CEO Esther Scheffener: “TriamFloat is de marktleider in onderwijskundige dienstverlening en al sinds de oprichting onderdeel van The Human Network. Met de overname van EMC Performance worden we samen de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland. Hiermee komt de droom om wereldberoemd in Nederland te worden steeds meer dichterbij.”

World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

UTRECHT – PER 31 JANUARI 2023 VALT FINANCIËLE DIENSTVERLENER PRAGMATICS ONDER DE PARAPLU VAN DE INTERNATIONALE HR GROEP WORLD OF TALENTS (HOLDING BOVEN HOUSE OF TALENTS IN BELGIË EN THE HUMAN NETWORK IN NEDERLAND). CEO STEVE ROUSSEAU: “DEZE STAP SLUIT AAN BIJ ONZE AMBITIE OM EEN PAN-EUROPEES HR NETWERK TE ZIJN IN KNELPUNTBEROEPEN. WE VOEGEN HIERMEE NAMELIJK EEN COMPLEMENTAIRE TAK TOE MET CIRCA 150 HOOGOPGELEIDE FINANCIALS IN LIMBURG EN NOORD-BRABANT.”

Staffing 100 Europe 2022

Dit jaar is Steve vermeld in de staffing 100 Europe 2022.

House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

House of Talents, de Belgische tak van de internationale HR-groep World of Talents, heeft de HR-zorgspecialist Human Supports Medical overgenomen.

House of Talents versterkt marktpositie door overname van Special Force Services

Het bedrijf Special Force Services (SFS) werd recent overgenomen door de internationale HR-groep House of Talents.

Bedrijvencontactdagen

Op 27 & 28 april vonden de Bedrijvencontactdagen plaats. Een tweedaags netwerkevent waarbij we samenkomen met professionals om businessopportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren! House of Talents was massaal aanwezig, bekijk hier onze aftermovie.

DAMESBASKETBALCLUB HOUSE OF TALENTS SPURS HAALT GROTE NAAM BINNEN ALS NIEUWE COACH.

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

Founder en CEO Steve Rousseau over het succesparcours van House of Talents: “Te snel groeien is een luxeprobleem”

Op school was Steve Rousseau naar eigen zeggen een heel slechte student en kreeg hij het etiket ‘ADHD’ opgeplakt. Maar de West-Vlaming baande zich al ondernemend een weg door het leven en zette de non-believers op die manier een neus: zijn in 2008 opgerichte HR-platform House of Talents is een succesverhaal, waar zijn recente voorzitterschap van ’s lands grootste basketbalclub een niet-ondernemend uitroepteken achter vormt.

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

Het huis: Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomde Conner Rousseau tijdens de zomer van 2021 in Het Huis en een bezoek van Steve Rousseau mocht daarbij niet ontbreken. Vol lof spreekt Conner over zijn bewondering voor het ondernemerschap van zijn broer.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

+32 56 239 530