Ga naar hoofdinhoud
Proximity warrior: Lieven Samyn

— HOT warrior

Proximity warrior: Lieven Samyn

Bij Engi Talents weten we onze doelstellingen stapsgewijs te realiseren. Projecten eerzaam en correct uitvoeren is enorm belangrijk. Het is dan ook onze ambitie om dé referentie te worden in het voorzien van technische kennis en capaciteit bij onze business partners. Met de kennis en expertise die we bezitten kunnen we sneller schakelen dan ooit.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Lieven Samyn

Business Unit Manager

What it takes to be a warrior.

Ik ben Lieven Samyn, 34 jaar. Ik werk ondertussen 14 jaar voor Engi Talents, waarvan 3 jaar voor House of Talents. Ik ben zeer lang actief geweest als Accountmanager waarna ik ben doorgegroeid naar Senior Accountmanager en sinds kort neem ik de rol op van Business Unit Manager.

Beschrijf jouw job in 1 zin.

Als Business Unit Manager wordt er op vandaag verwacht met een zekere autonomie en zelfstandigheid een aantal projectteams aan te sturen. Het is belangrijk daar ook de planning en bezettingen tegenover te plaatsen en de correcte en goeie link te maken naar onze lopende en nieuw op te starten projecten.

Voel je jezelf een echt Engi Talent?

Ja, absoluut! Na 14 jaar zou het ook vreemd zijn mocht dit anders zijn. Ik ben een echte warrior op dat vlak.

Hoe is jouw passie voor Engineering gestart?

Dan moet ik vooral terugkijken naar mijn kindertijd, ik ben altijd gefascineerd geweest over hoe dingen werken en in elkaar zitten. Als ik dit dan spiegel aan mijn huidige job vind ik daar een heel aantal dingen in terug. Dit motiveert mij ook om hierin te blijven gaan.

Wat is jouw favoriete pauze?

Eenvoudige vraag. Vooral een potje koffie. Dit kan met een klant zijn, met een medewerker of evengoed hier in onze koffiecorner met een van de collega’s.

Telefoon of E-mail?

Absoluut telefoon! Ik ben van mening dat we allemaal te veel mails ontvangen of uitsturen. Ik ben daar zelf ook schuldig aan. Iemand aan de lijn hebben brengt jou sneller tot de kern van een issue, probleem of een idee. Dus voor mij zeker en vast telefoon.

Wat is jouw levensmotto?

Goh.. Een motto zou ik het niet meteen noemen, eerder een wijsheid die ik ook aan mijn kinderen meegeef. Vooral met de glimlach opstaan en samenwerken met mensen, dat brengt je al een heel eind op weg.  

Welke HOT waarde sluit het best bij jou aan?  

Ik heb wel heel wat raakvlakken met de normen en waarden die House of Talents op vandaag uitdraagt. Als ik daar dan eentje mag uitkiezen dan is het toch vooral attitude, het is voor mij heel belangrijk dat je de dingen oprecht doet en ook goed blijft doen. Dit vind ik toch het belangrijkste.

Wat is jouw grootste uitdaging voor 2022?

Onze uitgesproken ambitie naar groei. Kennis en expertise kunnen aantrekken, multidisciplinair dan, maar vooral in tijden van COVID ook voldoende menselijke interactie hebben met zowel medewerkers als klanten. In het Engels hebben ze daar een leuk woord voor “proximity” en dit is heel belangrijk.

House of Talents in 1 woord?

Eigenlijk succes! Success is an attitude en ook een waarde die we uitdragen naar alle collega’s binnen Engi maar ook binnen House of Talents.

Wat heb je geleerd in je tijd als HOT warrior?

Een aantal zaken, maar als ik mag kiezen: dat we als groep, met de 10 divisies binnen House of Talents, samen sterker zijn dan ooit. We kunnen beroep doen op elkaars netwerk, kennis en expertise uitwisselen waardoor vandaag één plus één drie is.

Let's meet!

Ga jij net zoals Lieven graag meteen aan de slag? Hou jij van targets halen? Heb je de technische kennis? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken! Laat van je horen en wie weet ontmoeten we elkaar en strijden we voor dezelfde doelstellingen.

Let's meet!


Entertaining warrior: Thierry Delepierre

Bij Technical Talents leer je elke dag bij. Er is een zeer goede en respectvolle samenwerking tussen de techniekers en iedere werknemer wordt dagelijks opgevolgd. Daarom kan je er bij Technical Talents steeds op rekenen dat we onze beste techniekers sturen de problemen bij de klant op te lossen.

Connected warrior: Julie Landtmeters

Bij Care Talents leggen we onszelf doelen op en werken we met een plan hier naartoe. Hierdoor bereiken wij de gewenste resultaten, samen met een geweldig team! Teamwork makes the dream work!

Cheerful warrior: Aline Vandermeeren

Bij team van Science Talents staat gedrevenheid voorop. Door onze focus op wetenschapstalent kunnen we echt het verschil maken en kwaliteit garanderen. Wij kennen de ins en outs van de sector en houden elke dag de vinger aan de pols!

Powerful warrior: Nathalie Naegels

Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg...Integendeel! Bij HR Talents gaan we gedreven tewerk om de juiste kandidaat bij de juiste klant te plaatsen. Het hele plaatje moet kloppen. Succes is ons motto, mensen samenbrengen en toegevoegde waarde bieden is onze passie!

Team play warrior: Sophie D'Hondt

Het is belangrijk om cijfers te halen, maar nóg belangrijker om de attitude te hebben om ervoor te gaan en energie te halen uit succes! Cijfers zijn een groot onderdeel binnen onze business, maar de mens is ook belangrijk! Goede resultaten gaan altijd gepaard met een goed team.

Ambitious warriors: Alexander en Stéphanie

Executive Talents is uw Talent Acquisition Provider voor Expert & Executive Profielen. Wij onderscheiden ons door onze doelgerichte en tailor-made approach. Onze resultaatgerichte aanpak kenmerkt zich door transparantie, authenticiteit en toewijding. Bij Executive Talents blijft de ambitie groeien, ook internationaal!

Talkative warrior: Julie Post

De War For Talent is sterk aanwezig bij Financial Talents en zorgt voor de grote uitdaging om hét geschikte profiel te vinden op een te kleine arbeidsmarkt. Snel schakelen is dan ook noodzakelijk en hier blinkt Financial Talents in uit. Ons team streeft steeds naar een partnership op lange termijn, je mag rekenen op een vaste consultant die je van A tot Z opvolgt.

Newbie food warrior: Magalie Nijs

De autonomie die we krijgen binnen Food Talents en de visie om creatief te ondernemen zorgt voor de nodige variatie in onze werkdag. Elke dag ziet er anders uit en telkens weer gaan we er volop tegenaan!

Driven warrior: Axel Byl

Bij ICT Talents is teamplay uiterst belangrijk. We gaan samen voor hetzelfde doel en zetten ons hier als een hecht team elke dag voor in. Er wordt geluisterd naar elkaar en wij zoeken telkens naar de beste oplossingen, zowel binnen het team als voor onze klanten. ICT Talents bezit zéker alle waarden van House Of Talents en is terecht fier om dit te delen buitenshuis. Samen groeien en onszelf verder ontwikkelen is onze drijfveer.

Numerist warrior: Kaat Van Den Broucke

Bij payroll ligt onze focus op het correct opmaken van de contracten en de uitbetaling van de lonen. Het volledige team staat elke dag vol enthousiasme klaar om alle medewerkers te helpen met hun HR-gerelateerde vragen. Op onze backoffice behandelen we de medewerkers graag zoals we zelf ook behandeld willen worden. PAYROLL MAKES THE MONEY ROLL!

High-tech warrior: Talina De Pelsmaeker

Bij Technical Talents stoppen we nooit met groeien. Nieuwe denkpistes, klanten, kandidaten, … Het is een krachtig en eindeloos proces: er elke dag met het team 100% voor gaan en nooit stoppen met ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat Technical Talents een waardevolle/kwalitatieve werkgever/partner is. Er wordt geluisterd en ingespeeld op noden, waarden, normen en niet te vergeten kwaliteit.

Social warrior: Annemijn Van Hoof

Onze mensen begeleiden, coachen en ondersteunen doorheen hun carrière geeft veel voldoening! Team play is een belangrijk onderdeel in ons beleid! Het sociaal contact is een pluspunt maar de motivatie om anderen te stimuleren en te inspireren is ons doel!

Caring warrior: Caroline Barbier

Het is belangrijk om steeds een goede balans te vinden tussen het leveren van mooie resultaten en het zo goed mogelijk ondersteunen van onze verpleegkundigen. Het bieden van een luisterend oor is hierbij ontzettend belangrijk, maar uiteraard steeds met het oog op een zekere winst voor zoveel mogelijk partijen.

Goal-oriented warrior: Peggy Buys

Doelgericht streven naar resultaat, daar gaan we voor! Ambitie en team play ontbreken zeker niet in ons team! Innovatief en creatief ondernemen zorgen voor aantrekkelijke doelen. Onze non-stop attitude brengt ons elke dag een stap dichter.

HOT warrior: Klaarke Van Hoorebeke

Onze mensen gaan geen enkel onderwerp uit de weg! Resultaten behalen is waar we op kicken! Positieve klantenbelevingen die bijdragen aan de uitbouw van een (h)echte community, dat is waar wij voor tekenen!

+32 56 239 530