Ga naar hoofdinhoud
Proximity warrior: Lieven Samyn

— HOT warrior

Proximity warrior: Lieven Samyn

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

Doorheen de jaren hebben zij relaties opgebouwd met topbedrijven uit de farmaceutische industrie, de chemie en de voedingssector. Deze bedrijven, zowel grote multinationals als innoverende biotech, vertrouwen hun vacatures en projecten graag aan hen toe.

Science Talents biedt hiervoor 3 verschillende diensten aan. Via ‘Werving en Selectie’ vullen ze vacatures bij de bedrijven zelf in. Is er een vacature voor een tijdelijk project, dan gaan ze op zoek naar de geschikte Consultant of Freelancer.

De Career Managers bouwen dagelijks aan hun netwerk van wetenschappelijke profielen. Ze screenen kandidaten en stellen gericht een geschikte opdracht voor. Zo geven ze de carrière van ‘hun talenten’ mee vorm.

Met één voet binnen de bedrijven en de andere tussen de kandidaten, weten de Career Managers telkens opnieuw de juiste match te maken. Of dit nu over een vast contract, een consultancy of een freelance project gaat.

Met één voet binnen de bedrijven en de andere tussen de kandidaten, weten de Career Managers telkens opnieuw de juiste match te maken.

1. Werving & Selectie

Een vacature voor een vaste job? Via ‘Werving en Selectie’ zoekt Science Talents naar de geschikte kandidaat en begeleidt hem of haar doorheen de selectieprocedure. 

De match tussen talent en bedrijf

Veel bedrijven doen voor de publicatie van hun vacatures beroep op een partner. Deze kent hun manier van werken, begrijpt snel welk profiel ze zoeken, en heeft een uitgebreid netwerk. Science Talents publiceert deze vacatures in het eigen netwerk en op verschillende kanalen. Zo bouwen zij steeds verder aan hun netwerk van wetenschappelijke talent.

Voor de sollicitant heeft deze aanpak niets dan voordelen, want de Career Managers gaan met elk cv aan de slag. Na een gesprek bekijken ze welke job het beste past bij de kandidaat. Dit kan de job zijn uit de initiële vacature, maar ook een andere, als die nog beter aansluit bij zijn of haar wensen en profiel.

‘Fast lane’ naar een vaste job

De kandidaat wordt begeleid doorheen de hele sollicitatie: het vastleggen van de afspraak, tips voor tijdens het gesprek, en ondersteuning bij de contractonderhandeling. Science Talents weet namelijk als de beste wat elk profiel waard is, en zorgt dat ze aan de juiste voorwaarden aan de slag gaan.

Science Talents is de partner voor een succesvolle consultancy carrière.

2. Consultancy

In de wetenschappelijke sector is er een grote vraag naar consultants en projectgebonden expertise. Ideaal voor wie ervaring wil opdoen in verschillende bedrijven en departementen. Science Talents is de partner voor een succesvolle consultancy carrière.

Eén vaste werkgever …

De consultants krijgen een vast contract, en Science Talents outsourcet hen bij zijn klanten. Zo genieten ze van de voordelen van één vaste werkgever en krijgen ze opdrachten bij de meest gegeerde bedrijven uit de sector.

Hun loonpakket omvat een wagen en tankkaart. Een mooi loonvoordeel en heel praktisch voor wie van opdracht naar opdracht gaat. Ook genieten ze van een aantal extralegale voordelen, ongeacht of ze bij een groot bedrijf of bij een startup aan de slag zijn.

De Career Managers staan dagelijks voor hen klaar. Ze volgen het huidige project op, houden de vinger aan de pols en bespreken de ambities en wensen voor het volgende project. Zo geven ze de nodige handvaten en stippelen ze mee het traject van hun consultants uit.

… veel bedrijven en departementen

Projectgebonden opdrachten brengen veel voordelen mee voor de consultants. Zo brengt elke opdracht hen nieuwe kennis, nieuwe ervaringen, en nieuwe relaties.

In elk bedrijf maken ze kennis met andere werkmethodes en bedrijfsprocessen. Ze zien wat goed werkt en wat beter kan, en nemen deze ervaring telkens mee naar een volgend project. Zo brengen ze niet alleen inhoudelijke expertise mee, maar ook waardevolle inzichten over de interne werking.  

Ook in het begin van de carrière hebben tijdelijke opdrachten een meerwaarde. Soms hebben bedrijven gewoon tijdelijk iemand nodig, en er zijn zeker projecten te vinden waar ervaring geen absolute vereiste is.

Deze startende talenten leren ongelooflijk snel en brengen vaak nieuwe ideeën mee. Veel bedrijven weten hun onbevangen blik en jonge gedrevenheid zeker te appreciëren.

Door op korte tijd verschillende invalshoeken te exploreren, ondervinden ze in de praktijk waar ze naartoe willen met hun carrière. Waar zijn ze goed in? Waarin willen ze zich specialiseren? Wat wordt hun niche?

Freelancers actief in de farmaceutische industrie, de chemie of de voedingssector, vinden in Science Talents de ideale partner.

3. Freelance

Wie al een aardige ervaring in de wetenschappelijke wereld heeft opgebouwd, stapt vaak over naar een freelance statuut. Als zelfstandige hebben zij een aantal belangrijke voordelen, zeker als ze samenwerken met Science Talents.

Voordelen van het freelance statuut

Het financiële aspect is vaak de trigger om als freelancer te starten. Wie een bepaalde ervaring en bijpassend loon heeft bereikt, is fiscaal gezien beter af als zelfstandige. Maar dit is niet de enige motivatie.

De verschillende projecten betekenen voor deze wetenschappers een enorme inhoudelijke verrijking. Ze brengen veel kennis mee naar de bedrijven, maar verdiepen ook bij elk project hun eigen expertise. Elke opdracht levert hen wel een aantal nieuwe inzichten op. Ook de flexibiliteit, de mogelijkheid om een ander werkritme aan te nemen, is voor velen een belangrijke drijfveer. Sommigen gebruiken deze vrijheid om wekelijks een aantal vrije momenten in te bouwen. Anderen combineren dan weer projecten bij verschillende bedrijven tegelijkertijd.  

Science Talents, partner van ‘science freelancers’

Freelancers actief in de farmaceutische industrie, de chemie of de voedingssector, vinden in Science Talents de ideale partner. Een partner die hen voorstelt aan bedrijven buiten het eigen netwerk, en die een reële meerwaarde biedt.

De Career Managers staan de freelancers bij voor het contract en de administratie, in grote organisaties vaak een complex en tijdrovend proces. Ook de lange betalingstermijnen zijn soms een hinderpaal. Science Talents betaalt zijn freelancers dan ook stipt uit, meestal nog voor het bedrijf zelf de factuur heeft betaald. Zo kan de freelancer zich in alle rust op zijn projecten concentreren.

De carrièrepartner voor elk ‘science talent’

De ambitie van de Career Managers? Ze zijn de coach en supporter van ‘hun wetenschappelijke talenten’. Ze verzekeren hen interessante projecten, faciliteren het hele proces en zorgen dat elkeen op de beste plek terechtkomt. Als freelancer, als consultant of met een vast contract.

Science Talents koestert al zijn talenten, en brengt hen meerdere keren per jaar samen. Zo houden ze contact met de collega’s bij de andere bedrijven. Dit zijn de perfecte momenten om kennis en opportuniteiten te delen, om elkaar beter te leren kennen, en om elkaar te inspireren. Ook FUN mag op deze evenementen zeker niet ontbreken. Ontdek hier de beelden van de laatste Science Talents Kick-off.

Laat je vooral inspireren:

Werken bij Science Talents?

Zie jij een samenwerking met Science Talents wel zitten? Bekijk onze vacatures of contacteer ons om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. 

Vacatures


Powerful warrior: Nathalie Naegels

Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg...Integendeel! Bij HR Talents gaan we gedreven tewerk om de juiste kandidaat bij de juiste klant te plaatsen. Het hele plaatje moet kloppen. Succes is ons motto, mensen samenbrengen en toegevoegde waarde bieden is onze passie!

Team play warrior: Sophie D'Hondt

Het is belangrijk om cijfers te halen, maar nóg belangrijker om de attitude te hebben om ervoor te gaan en energie te halen uit succes! Cijfers zijn een groot onderdeel binnen onze business, maar de mens is ook belangrijk! Goede resultaten gaan altijd gepaard met een goed team.

Ambitious warriors: Alexander en Stéphanie

Executive Talents is uw Talent Acquisition Provider voor Expert & Executive Profielen. Wij onderscheiden ons door onze doelgerichte en tailor-made approach. Onze resultaatgerichte aanpak kenmerkt zich door transparantie, authenticiteit en toewijding. Bij Executive Talents blijft de ambitie groeien, ook internationaal!

Talkative warrior: Julie Post

De War For Talent is sterk aanwezig bij Financial Talents en zorgt voor de grote uitdaging om hét geschikte profiel te vinden op een te kleine arbeidsmarkt. Snel schakelen is dan ook noodzakelijk en hier blinkt Financial Talents in uit. Ons team streeft steeds naar een partnership op lange termijn, je mag rekenen op een vaste consultant die je van A tot Z opvolgt.

Newbie food warrior: Magalie Nijs

De autonomie die we krijgen binnen Food Talents en de visie om creatief te ondernemen zorgt voor de nodige variatie in onze werkdag. Elke dag ziet er anders uit en telkens weer gaan we er volop tegenaan!

Driven warrior: Axel Byl

Bij ICT Talents is teamplay uiterst belangrijk. We gaan samen voor hetzelfde doel en zetten ons hier als een hecht team elke dag voor in. Er wordt geluisterd naar elkaar en wij zoeken telkens naar de beste oplossingen, zowel binnen het team als voor onze klanten. ICT Talents bezit zéker alle waarden van House Of Talents en is terecht fier om dit te delen buitenshuis. Samen groeien en onszelf verder ontwikkelen is onze drijfveer.

Numerist warrior: Kaat Van Den Broucke

Bij payroll ligt onze focus op het correct opmaken van de contracten en de uitbetaling van de lonen. Het volledige team staat elke dag vol enthousiasme klaar om alle medewerkers te helpen met hun HR-gerelateerde vragen. Op onze backoffice behandelen we de medewerkers graag zoals we zelf ook behandeld willen worden. PAYROLL MAKES THE MONEY ROLL!

High-tech warrior: Talina De Pelsmaeker

Bij Technical Talents stoppen we nooit met groeien. Nieuwe denkpistes, klanten, kandidaten, … Het is een krachtig en eindeloos proces: er elke dag met het team 100% voor gaan en nooit stoppen met ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat Technical Talents een waardevolle/kwalitatieve werkgever/partner is. Er wordt geluisterd en ingespeeld op noden, waarden, normen en niet te vergeten kwaliteit.

Social warrior: Annemijn Van Hoof

Onze mensen begeleiden, coachen en ondersteunen doorheen hun carrière geeft veel voldoening! Team play is een belangrijk onderdeel in ons beleid! Het sociaal contact is een pluspunt maar de motivatie om anderen te stimuleren en te inspireren is ons doel!

Caring warrior: Caroline Barbier

Het is belangrijk om steeds een goede balans te vinden tussen het leveren van mooie resultaten en het zo goed mogelijk ondersteunen van onze verpleegkundigen. Het bieden van een luisterend oor is hierbij ontzettend belangrijk, maar uiteraard steeds met het oog op een zekere winst voor zoveel mogelijk partijen.

Goal-oriented warrior: Peggy Buys

Doelgericht streven naar resultaat, daar gaan we voor! Ambitie en team play ontbreken zeker niet in ons team! Innovatief en creatief ondernemen zorgen voor aantrekkelijke doelen. Onze non-stop attitude brengt ons elke dag een stap dichter.

HOT warrior: Klaarke Van Hoorebeke

Onze mensen gaan geen enkel onderwerp uit de weg! Resultaten behalen is waar we op kicken! Positieve klantenbelevingen die bijdragen aan de uitbouw van een (h)echte community, dat is waar wij voor tekenen!

+32 56 239 530