House-of-Talents-645x500-645x500

House Of Talents stapt in Kapitaal bij Mides

House of Talents heeft zopas de overname van MIDES afgerond. MIDES is een toonaangevend outsourcingbureau van ingenieur profielen. Via deze overname bevestigt House of Talents voor de 2e keer op 1 maand tijd zijn doel om te blijven groeien en de business Europees uit te rollen.  

MIDES, dat staat voor Multi Industrial Design & Engineering Services, is sinds 1995 een prominent, snelgroeiend, internationaal ingenieursbureau op het gebied van outsourcing van ingenieurs; actief van ontwerp tot projectmanagement in alle diverse sectoren.

Via MIDES zijn dit jaar alleen al meer dan 220 ingenieurs aan de slag. Koenraad Stockman, CEO MIDES “In het kader van onze internationale groeiambities wil ik me laten omringen door een partij die de beoogde groei mee kan helpen faciliteren, zowel op financieel vlak als in professionele ondersteuning. De mogelijkheden die House of Talents MIDES op dit moment kan bieden zijn een meerwaarde voor de verdere evolutie van onze organisatie.” 

Steve Rousseau, CEO van House of Talents, is trots op deze uitbreiding van de groep. “MIDES zorgt voor een serieuze versterking van de bestaande activiteiten. NOG IETS SPECIFIEK OVER MIDES. Met MIDES realiseert House of Talents een 2e overname op 1 maand tijd. Onze strategie van organische groei – in 2018 meer dan 30% – in combinatie met overnames en M&A blijft aanslaan. We hebben dit jaar meer dan 30 dossiers bekeken. Omdat we enkel voor een 100% DNA match willen gaan en voor bedrijven kiezen die een ware versterking zijn voor House of Talents, hebben we deze 2 dossiers weerhouden. Met de overname van VALUEbuilders Group en MIDES zijn we ervan overtuigd dat we de lading knelpuntberoepen quasi volledig dekken en zijn we klaar om onze internationale ambities waar te maken. Dankzij de recente overnames zijn we met House of Talents op 2 jaar tijd van 30mio€ omzet en 3,5mio€ EBITDA gegroeid naar gebudgetteerd 100mio € omzet en 15mio€ EBITDA. ”

Koenraad Stockman blijft actief als CEO en mede-eigenaar in MIDES. “Wij willen verder evolueren als engineeringbureau waarbij we de focus op onze niche houden en kijken naar internationale geografische spreiding. Daarnaast willen we op een kwalitatieve manier blijven inzetten op kennis en kennisdeling bij onze medewerkers en onze klanten waardoor we voor beide partijen meerwaarde kunnen creëren. Wij plannen om tegen eind 2020 vast werk te kunnen verschaffen aan 350 engineers in de BENELUX. Tegen 2025 willen we dit naar 500 brengen waarbij we ook actief zouden zijn in Duitsland en Frankrijk.”

House of Talents werd in 2008 opgericht door Steve Rousseau en groepeert nu 12 verschillende bedrijven: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, DigiTalents Next-ICT, BTS Food, Arcq, Chaintec Group, VALUEbuilders Group en MIDES. De groep stelt meer dan 1.250 specialisten tewerk in verschillende nichemarkten en opereert in België en Nederland.

De overname van MIDES door House of Talents werd begeleid door ARGO Law en Deloitte voor House of Talents en door Vista Capital Partners en Van Olmen & Wynant voor MIDES.

Steve Rousseau
CEO House Of Talents
0474/841 544

Koenraad Stockman
CEO Mides