Ga naar hoofdinhoud

R&D Engineer

Postulez ici

Sophie Steels
Career Manager


Postulez ici

Sophie Steels
Career ManagerSophie Steels
Career Manager


Description de l'emploi

De R&D-afdeling vertaalt de noden van de markt naar nieuwe productmogelijkheden en technologieën. Het Front End team houdt zich voornamelijk bezig met product- of procesontwikkelingen op lange termijn,  op basis van nieuwe technologie , met focus op sustainability, oppervlakte ontwikkeling en functionele toepassingen. Als R&D Engineer speel je een cruciale rol als trekker van deze trajecten.   

 

Je staat in voor volgend takenpakket:

 

 • Je doet opzoekingswerk en verdiept je in relevante literatuur en studies. Je brengt nieuwe ideeën aan voor onderzoek en je werkt mee aan de verdere uitbouw van de technologische knowhow van de organisatie teneinde onmiddellijk te kunnen inspelen op marktveranderingen of evoluties. Je gaat ermee aan de slag, en komt tot een actieplan.
 • Daarna zet je de theorie om in de praktijk. Je onderzoekt, voert technische studies uit, test materialen, analyseert componenten, en experimenteert in het labo.
 • Dan zet je de onderzoeksresultaten om in nieuwe productspecificaties. Je reflecteert, toetst zaken af met relevante stakeholders, en implementeert de nieuwe ontwikkeling in samenwerking met de productie.
 • Daarnaast sta je in voor de nodige administratieve taken, communicatie en rapportering.
 • Je denkt teamoverschrijdend, en werkt samen met andere afdelingen, zowel om gemeenschappelijke ontwikkelingen samen op te nemen, als om informatie, materialen en technieken te delen. In jouw opdracht werk je meestal zelfstandig of in tandem.


Profil

 • Naast je masteropleiding (bio-ingenieur scheikunde, biologie, biomedische wetenschappen, biochemie, industriële chemie,…), kan je een 5 à 10 jaar relevante werkervaring voorleggen. Je hebt zelf onderzoek verricht en hebt ervaring met een industriële context.  
 • Je bent enthousiast, hands-on, gedreven en praktisch ingesteld. Je durft conclusies trekken, maar gaat hierbij voldoende doordacht en beredeneerd te werk. Anderzijds verlies je je niet in details.  
 • Je werkt gestructureerd, en toont je tegelijkertijd flexibel om verschillende trajecten in parallel op te nemen, en om met wijzigende prioriteiten om te gaan.   
 • Dankzij jouw netwerkvaardigheden onderhoud je contacten met de academische wereld, sectorfederaties, vakgroepen, etc.
 • Je hebt interesse in wat er zich op wetenschappelijk en technologisch vlak afspeelt in jouw domein, en houdt jezelf continu op de hoogte van evoluties en ontwikkelingen. Je bent gebeten door nieuwigheden in de markt en houdt je kennis up-to-date.
 • Je legt het nodige relativeringsvermogen aan de dag en bent voldoende veerkrachtig om om te gaan met tegenslagen. Je bent een doorzetter.


Postes vacants connexes

R&D laborant


R&D Engineer


Postulez maintenant pour R&D Engineer

Veuillez inclure vos coordonnées, votre formation et votre expérience afin que nous puissions voir rapidement si vous êtes le bon candidat pour le poste.

Coordonnées de contact

Formation et expérience

Nombre d'années d'expérience*

Postes vacants connexes

R&D laborant


R&D Engineer


+32 16 309 509