baltisse house of talents

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames  verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.  

House of Talents, opgericht in 2008 door Steve Rousseau, is een snel groeiend platform in de HR- sector, actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is actief in detachering, interim en werving & selectie diensten voor c.1.400 KMO’s en bedrijven. House of Talents differentieert zichzelf van de concurrentie door een strikte focus op knelpuntberoepen, waarvoor de vraag structureel hoog en stijgende is. Het platform telt 12 verschillende business units, gespecialiseerd in 11 verschillende knelpuntberoepen, zoals verpleegkundige, ingenieurs, slagers enz. In 2018 heeft de groep een omzet van EUR 100 miljoen gerealiseerd.

De instap van Baltisse past in het kader van de weldoordachte en ambitieuze groeiplannen van House of Talents, waar de focus ligt op organische groei in combinatie met overnames in binnen en buitenland. Verder wordt er sterk ingezet op het automatiseren van het ‘matchmaking’ proces. ”Voortdurend investeren in mensen, onze kwalitatieve aanpak en innovatief ondernemerschap staan centraal in onze groeistrategie,” zegt Steve Rousseau, CEO van House of Talents. ”Met een focus op kwaliteit en expertise maken onze Talent Consultants het verschil op het terrein”. 

In de zoektocht naar een partner was het voor Steve Rousseau uitermate belangrijk dat er sprake was van een sterke economische en culturele fit. CEO Steve Rousseau verduidelijkt: “Om ook onze toekomstige ambities te realiseren was er nood aan een nieuwe partner . Belangrijk in onze keuze voor Baltisse is dat onze eigenheid, aanpak en waarden van House of Talents bewaard blijven. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat de gedrevenheid en de expertise van het Baltisse team ons zal ondersteunen in de realisatie van onze ambitieuze groeiplannen. Door onze voortdurende groei verruimen wij onze pool van experten in niche segmenten, en dit breder aanbod van arbeidskrachten is voor onze partners van cruciaal belang en stelt hen in staat verder te groeien.”

Jan Camerlynck en Carlo Daelemans van Sofindev: “De voorbije twee jaar is het ontzettend hard gegaan. Samen met Steve Rousseau en het management van House of Talents zijn wij erin geslaagd om een geweldige dynamiek te creëren en uitzonderlijke groei te realiseren. Over deze periode is de omzet meer dan verdrievoudigd tot 100 miljoen euro en de bruto-bedrijfswinst meer dan verviervoudigd. Deze groei werd gerealiseerd dankzij een combinatie van organische groei en vier gerichte overnames (Arcq, Chaintec Group, Value Builders en Mides). Vandaag is de groep dé onbetwiste marktleider in het projectmatig uitzenden van knelpuntprofielen in België en heeft zij ook de eerste stappen gezet buiten België, met activiteiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Wij zijn zeer gelukkig en fier dat we de doelstellingen ruim overschreden hebben die we onszelf hadden gesteld, toen we eind 2016 een partnership sloten met Steve Rousseau. De vele verwezenlijkingen zijn uiteraard te danken aan het voltallig bekwaam en gepassioneerd team. Wij danken hen van harte voor hun betrokkenheid, het geleverde werk en hun talent.”

Filip Balcaen van Baltisse over deze transactie: “ De Belgische arbeidsmarkt is in transformatie en kent een structureel tekort aan  geschoold personeel, iets wat menig bedrijfsleider dagelijks ondervindt. Wij zijn verheugd samen met het team van House of Talents te werken aan deze noden en het volgende hoofdstuk voor de onderneming mee te kunnen schrijven. Steve Rousseau heeft afgelopen 10 jaar samen met zijn team een unieke onderneming uitgebouwd en een indrukwekkend parcours afgelegd. Wij zullen ons netwerk en expertise optimaal benutten om het team te ondersteunen zodat klanten steeds kunnen terugvallen op de impactvolle en unieke kwaliteitsservice die House of Talents aanbiedt”. 

De transactie werd begeleid door ARGO Law, Deloitte en Nielen Schuman voor House of Talents en door Stibbe, PWC en EY voor Baltisse. Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt. 

Over House Of Talents 

House of Talents werd in 2008 opgericht door Steve Rousseau en groepeert nu 12 verschillende bedrijven: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, DigiTalents Next-ICT, BTS Food, Arcq, Chaintec Group, VALUEbuilders Group en MIDES. De groep stelt meer dan 1.250 specialisten tewerk in verschillende nichemarkten en opereert in België en Nederland.

Bezoek www.houseoftalents.be voor meer informatie. 

Over Baltisse 

Baltisse is het familiaal en ondernemend investeringsfonds van Filip Balcaen met belangen in uiteenlopende gebieden zoals directe investeringen (private equity), vastgoed (ontwikkeling) in België, Luxemburg, Roemenië, en de VS, asset management en in de vloerbekleding sector  via een belang in Mohawk Industries (VS).

In haar directe investeringen is het de doelstelling van Baltisse om bedrijven met een goede trackrecord en goede vooruitzichten te ondersteunen door middel van kapitaal en management met een operationele ‘mindset’ bij te staan in het streven naar operationele excellentie en commercieel succes. De strategie van Baltisse is lange termijn, in de overtuiging dat door te investeren in mensen en door de voor hen nodige  middelen ter beschikking te stellen, je waarde voor alle belanghebbenden kan creëren.

Bezoek www.baltisse.com voor meer informatie. 

Over Sofindev

Sofindev is een partner van ambitieuze ondernemers en familiale bedrijven en investeert al sinds 1991 in kleine en middelgrote ondernemingen met het oog op verdere groei en professionalisering. House of Talents is de eerste exit van Sofindev IV, het meest recente fonds van Sofindev, dat zes investeringen gerealiseerd heeft: Fedrus International (bouwmaterialen voor dak en gevel), Geodynamics (vlootbeheer en tijdsregistratie oplossingen voor mobiele medewerkers), Novy (dampkappen), Group Claes (gespecialiseerde groothandel voor voedingsretailers en voedselverwerkende bedrijven) en Companyweb (online platform voor handelsinformatie en bedrijfsdata).

Bezoek www.sofindev.be voor meer informatie.